Bez nadsázky lze tvrdit, že Británie je vedle USA kolébkou a domovem hudebního průmyslu jak svými zasloužilými umělci, tak inovacemi a legendárními produkty, které se podílely na dějinách moderní hudby. Asi se netřeba pozastavovat nad tím, s čím přišel na hudební svět Jim Marshall, VOX, Blackstar, Orange a další. Když se řekne Británie a hudba, zajisté nám naše asociace na první dobrou nabídnou skupinu Beatles, u muzikantů pak nebude chybět Marshall a další legendární značky, ale co když řekneme Anglie a mikrofony?  V roce 2015 tuto mezeru britského hudebního průmyslu zaplnil se svými mikrofony Aston Microphones inovátor James Young, který se v oblasti mikrofonů už nějakou dobu pohyboval.

Ještě před vznikem značky Aston Microphones stály dnes již poměrně známé mikrofony sE Electronic. Jeden ze dvou vlastníků této značky James Young měl jednoduchou vizi – Prémiové mikrofony za přívětivou cenu vyrobené ve Spojeném království. Chvíli nato, v lednu 2015 byla založena společnost Aston Microphones. Myšlenka byla jednoduchá, nicméně vymyslet inovativní design mikrofonů, které se budou vyrábět ve Spojením království a k tomu všemu za vysoce konkurenceschopnou kvalitu a cenu, je zkrátka těžké, ale ne pro vysoce zapálené nadšence!

Vývojáři z Aston Microphones se rozhodně nevydali klasickou cestou. Jednalo se o trnitý proces experimentů, porušování zaběhnutých pravidel, a především spojení uší všemožných kapacit hudebního průmyslu.

Jednou z prvních otázek bylo, jak snížit náklady. Například na zbytečně nákladných povrchových úpravách, lakování apod. Mikrofony nejsou zbytečně přikrášlovány a působí velmi surovým a industriálním dojmem, což má bezpochyby své kouzlo. Mikrofony jsou navíc z nerezové oceli, proto jsou velmi robustní a odolné vůči opotřebení.

Vývoj byl soustředěn především na zvuk a funkčnost. Na vývoji se podílelo několik desítek britských inženýrů a výrobců, kteří v několikaměsíční sérii slepých testů vyvinuli zvuk pro každý mikrofon. Po uvedení mikrofonů na trh byli muzikanti a nahrávací studia nadšeni a mikrofon zařadili do kategorie, která je srovnatelná např. se značkou Neumann, jejíž mikrofony jsou však mnohonásobně dražší.

Kvalitu a funkčnost těchto inovativních mikrofonů potvrdilo hned několik miliónů spokojených uživatelů, ale také mnoho odborných kruhů, z nichž stojí zato zmínit například prestižní ceny NAMM TEC Award, což je de facto „Grammy“ ve světě zvukového průmyslu.

Tyto mikrofony můžeme slyšet také na nahrávkách mnoha známých umělců a producentů, z nichž stojí zato zmínit např. Jamie Cullum, Luke Smith, Limp Bizkit, Amy Keys a další.

Všechny produkty od Aston Microphones naleznete ZDE

V naší nabídce naleznete např. univerzální jednoduchý mikrofon Aston Origin, jehož cena vzhledem ke kvalitě zvuku a provedení nemůže být nižší.

Aston Microphones Origin - Kondenzátorový mikrofon

U oceněného mikrofonu Aston Spirit lze přepínat mezi třemi směrovými charakteristikami – všesměrová, kardioidní a osmičková.

Aston Microphones Spirit - Kondenzátorový mikrofon

Všechny produkty od Aston Microphones naleznete ZDE

Mikrofony lze pořídit také v sadě s prémiovým příslušenstvím (pop filtr a odpružený držák) - Aston Origin Black Bundle, Aston Spirit Black Bundle.

Aston Microphones Origin Black Bundle - Kondenzátorový mikrofon s odpruženým držákem a pop filtrem     Aston Microphones Spirit Black Bundle - Kondenzátorový mikrofon s pop filtrem a odpruženým držákem

Příslušenství lze zakoupit také samostatně.

Všechny produkty od Aston Microphones naleznete ZDE

Máme v nabídce také čistě nástrojové mikrofony – např. Aston Starlight, který disponuje laserovým zaměřovačem a možností přepínání mezi zvuky Vintage, Modern a Hybrid

Aston Microphones Starlight - Nástrojový mikrofon

Společnost myslí také na streamery, youtubery a podcastery, pro které byl navržen topový hlasový mikrofon Aston Microphones Stealth se čtyřmi přepínatelnými režimy.

Aston Microphones Stealth - Dynamický hlasový mikrofon

Všechny produkty od Aston Microphones naleznete ZDE