Kytary a příslušenství PRS (Paul Reed Smith) rozhodně patří ke světové špičce. Hlavním prvkem, kterým odlišíte kytary PRS od ostatních, jsou ptáci na hmatníku. Kytary jsou plně vybavené hardwarem navrženým a vyrobeným přes PRS a hlavní tvary těla, které nabízí jsou single-cut a double-cut.

Ne všechny kytary PRS jsou vyrobené v USA; levnější řady jsou vyrobené v Indonésii a Koreji. Asijské modely kytar jsou neustále přísně kontrolované a nabízejí skvělé vlastnosti stejně jako špičkové americké řady.  

Paul Reed Smith nabízí neskončené množství variant kytar, hodně limitovaných edicí, nebo edice signované hvězdami. Nicméně jejich hlavní nabídku můžeme rozdělit do několika řad:

  • SE Standard – nejlevnější řada vyráběná v Indonésii s tělem typu Beveled a neblokovanou ladící mechanikou. V nabídce je mnoho variant s různými kobylkami a hardware. V této řadě můžete najít varianty single a double-cut 22, 24, SC a Santana

  • SE – řada vyráběná v Koreji s tělem typu Beveled a neblokovanou ladící mechanikou. Tato řada je nesmírně bohatá a můžete tady najít obrovský vyber variant hardwaru, těl, limitované a signované verze. Jsou to profesionální nástroje, které bez obav můžete používat v nahrávacím studiu. Tuto řadu odlišuje jasanový top a pouzdro Gigbag, které je dodávané zdarma.

  • S2 – Je to nejlevnější řada vyráběná v USA. V této řádě, jako i v ostatních, najdete obrovský výběr hardwaru a těl – taky méně frekventované jako Mira, Vela nebo Starla. Jsou to už plně profesionální nástroje, které jako všechny kytary PRS nabízí neuvěřitelný sustain a jsou v podstatě připravené k hraní ihned po vybalení. Kytary této řády jsou dodávané s černým zpevněným pouzdrem Gigbag.

  • Core – je to vlajková řada PRS. Jsou to nejlepší kytary v sériové výrobě PRS. Množství různých verzí těla, kobylek, ladící mechaniky, menzur a hardwaru činí tuto řadu skoro nepřehlédnutelnou. Kytary Core jsou dodávané s tvrdým kufrem PRS.

  • Private stock – to jsou kytary vyráběné na míru s obrovských skladů špičkového dřeva.

Kromě elektrických kytar PRS vyrábí špičkové akustické a elektroakustické kytary, baskytary a zesilovače.